Lion's Mane Focaccia med Urter og Hvidløg

Denne luftige, hjemmebagte focaccia er fyldt med sprøde Lion's Mane-svampe, rosmarin og hvidløg. Det er en perfekt opskrift til efteråret, der kan serveres som en snack, tilbehør til supper, eller som en del af en lækker omgang tapas.

Fremgangsmåde:

  1. Forbered dejen:
    Bland mel, tørgær, sukker og 1 tsk salt i en stor skål. Tilsæt vand og 30 ml olivenolie, og ælt dejen, indtil den er blød og elastisk (ca. 10 minutter). Dæk dejen med et fugtigt klæde, og lad den hæve i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  2. Forbered Lion's Mane-svampene:
    Riv Lion's Mane-svampene i små stykker og steg dem i en pande med lidt olivenolie, indtil de er gyldne og sprøde. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1 minut. Sæt dem til side.
  3. Saml focacciaen:
    Når dejen er hævet, tryk den forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir, indtil den er ca. 1,5 cm tyk. Lav små fordybninger i dejen med fingrene. Fordel de stegte Lion's Mane-svampe, hvidløg og rosmarin over dejen.
  4. Bagning:
    Dryp de sidste 20 ml olivenolie over focacciaen, drys med flagesalt, og bag den i en forvarmet ovn ved 220°C i 25-30 minutter, eller indtil den er gylden og sprød i kanterne.
  5. Servering:
    Lad focacciaen køle lidt af på en rist, før den skæres i stykker. Den er bedst serveret lun med lidt ekstra olivenolie til at dyppe i.

Kategori :
Bagværk
Samlet tid :
2 timer og 15 minutter
Næring :
300-400 kcal
Personer :
6-8

Ingredienser

  • 200 g Lion's Mane-svampe (revet i små stykker)
  • 500 g hvedemel
  • 10 g tørgær
  • 300 ml lunkent vand
  • 50 ml olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)
  • Flagesalt til drys
  • Det skal du bruge:

  • Stor skål
  • Bageplade
  • Rørespand
  • Fugtigt klæde
  • Bagepapir
  • Næring

  • Kalorier: 300-400 kcal
  • Protein: 7 g
  • Fedt: 10 g
  • Kulhydrater: 45 g
  • Kostfibre: 2 g
  • lignende opskrifter