Maitake Shepherd’s Pie

En fyldig og lækker Shepherd’s Pie lavet med Maitake svampe og grøntsager, toppet med kartoffelmos. En klassisk comfort food i en kødfri version, what's not to like?

Fremgangsmåde:

1. Lav kartoffelmosen: Kog kartoffelternene i saltet vand, indtil de er møre. Dræn vandet, og mos kartoflerne med mælk og smør, indtil de er glatte. Smag til med salt og peber.

2. Lav fyldet: Varm olivenolie i en pande, og sautér løg, gulerødder og bladselleri, indtil de er møre. Tilsæt Maitake svampe, og steg i yderligere 5 minutter.

3. Tilsæt bouillon og krydderier: Tilsæt grøntsagsbouillon, tomatpuré og timian, og lad fyldet simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.

4. Saml Shepherd’s Pie: Fordel fyldet i et ildfast fad, og top med kartoffelmosen. Glat overfladen, og brug en gaffel til at lave mønstre på toppen.

5. Bag: Forvarm ovnen til 200°C, og bag Shepherd’s Pie i 20 minutter, indtil toppen er gylden.

Kategori :
Aften
Samlet tid :
55 minutter
Næring :
350-400 kcal
Personer :
4

Ingredienser

Fyld:

• 200 g Maitake svampe, skåret i små stykker

• 1 løg, finthakket

• 2 gulerødder, skåret i tern

• 1 stang bladselleri, skåret i tern

• 2 spsk olivenolie

• 1 dl grøntsagsbouillon

• 1 spsk tomatpuré

• 1 tsk tørret timian

• Salt og peber

Kartoffelmos:

• 500 g kartofler, skrællet og skåret i tern

• 1 dl mælk (eller plantebaseret alternativ)

• 1 spsk smør (eller vegansk alternativ)

• Salt og peber

Det skal du bruge:

• Gryde til kartofler

• Stegepande

• Ildfast fad

Næring

• Kalorier: 350-400 kcal

• Protein: 6 g

• Fedt: 12 g

• Kulhydrater: 58 g

• Fiber: 7 g

lignende opskrifter