Lion's Mane Juleflæsk

En vegetarisk version af klassisk juleflæsk, hvor Lion's Mane svampe paneres og steges sprøde. Perfekt til julefrokosten med rugbrød og rødkål.

Fremgangsmåde:

  1. Forbered paneringen: I én skål blandes mel, salt, peber og røget paprika. I den anden hældes plantemælken, og i den tredje skål rasp.
  2. Panér svampene: Vend hver skive Lion's Mane svamp i mel, derefter i plantemælk og til sidst i rasp.
  3. Steg svampene: Varm smør eller olie på en pande ved middel varme. Steg de panerede svampe i 3-4 minutter på hver side, indtil de er sprøde og gyldne.
  4. Servering: Server som juleflæsk på rugbrød med rødkål og syltede rødbeder.

Kategori :
Aften
Samlet tid :
25 minutter
Næring :
250-300 kcal
Personer :
4

Ingredienser

  • 200 g Lion's Mane svampe, skåret i tykke skiver
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl plantemælk (fx havre- eller sojamælk)
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • Det skal du bruge:

  • Stegepande
  • 3 skåle til panering
  • Næring

  • Kalorier: 250-300 kcal
  • Protein: 5 g
  • Fedt: 10 g
  • Kulhydrater: 24 g
  • Fiber: 3 g
  • lignende opskrifter