Shiitake Bourguignon

En fyldig og smagfuld vegetarisk bourguignon lavet med Shiitake svampe, simret i rødvin og urter. En af mine favoritter her i vintertiden!

Fremgangsmåde:

1. Sautér grøntsagerne: Varm olivenolie i en gryde, og sautér løg og hvidløg ved middel varme, indtil de er bløde. Tilsæt gulerødder og Shiitake svampe, og steg i yderligere 5 minutter.

2. Tilsæt væsken: Hæld rødvin i gryden, og lad det koge i et par minutter for at reducere alkoholen. Tilsæt derefter grøntsagsbouillon, timian, laurbærblad, salt og peber.

3. Simr: Sænk varmen, og lad retten simre under låg i 30 minutter, indtil saucen er tyknet, og smagene har udviklet sig.

4. Servering: Fjern laurbærbladet, og pynt med frisk persille. Server Shiitake Bourguignon med kartoffelmos eller friskbagt brød.

Kategori :
Aften
Samlet tid :
50 minutter
Næring :
300-350 kcal
Personer :
2

Ingredienser

• 300 g Shiitake svampe, skåret i halve

• 1 løg, finthakket

• 2 fed hvidløg, finthakket

• 2 gulerødder, skåret i skiver

• 2 spsk olivenolie

• 2 dl rødvin

• 1 dl grøntsagsbouillon

• 1 tsk tørret timian

• 1 laurbærblad

• Salt og peber

• Frisk persille til pynt

Tilbehør:

• Kartoffelmos eller brød til servering

Det skal du bruge:

• Gryde eller dyb stegepande

Næring

• Kalorier: 300-350 kcal

• Protein: 6 g

• Fedt: 12 g

• Kulhydrater: 35 g

• Fiber: 5 g

lignende opskrifter