Krydret, sprøde og saftige – disse Maitake “Buffalo Wings” er et fantastisk vegetarisk alternativ til de klassiske kyllingevinger. Perfekt som snack eller til en hyggelig middag eller aftensmad.
Fremgangsmåde:
1. Forbered paneringen: I en skål blandes hvedemel med hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber. I en anden skål hældes plantemælk, og i en tredje skål hældes rasp.
2. Panér svampene: Dyp hver Maitake-bid i melblandingen, derefter i plantemælken og til sidst i rasp, så de er godt dækket.
3. Steg svampene: Varm olien i en stegepande ved middel varme, og steg de panerede Maitake stykker i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
4. Lav buffalo sauce: Smelt smørret, og bland det med hot sauce. Vend de sprøde svampe i saucen, så de bliver jævnt dækket.
5. Servering: Server Maitake “Buffalo Wings” med en dip af creme fraiche og purløg, og evt. grøntsagsstænger ved siden af.
• 200 g Maitake svampe, skåret i store bidder
• 1 dl hvedemel
• 1 dl plantemælk (fx havremælk)
• 1 dl rasp
• 1 tsk hvidløgspulver
• 1 tsk løgpulver
• Salt og peber
• 2 spsk olie til stegning
Buffalo sauce:
• 3 spsk hot sauce (fx Frank’s RedHot)
• 2 spsk smeltet smør eller vegansk alternativ
Dip:
• 1 dl creme fraiche eller vegansk alternativ
• 1 spsk finthakket purløg
• Stegepande
• Skål til panering
• Kalorier: 300-350 kcal
• Protein: 5 g
• Fedt: 18 g
• Kulhydrater: 30 g
• Fiber: 3 g