Maitake “Buffalo Wings”

Krydret, sprøde og saftige – disse Maitake “Buffalo Wings” er et fantastisk vegetarisk alternativ til de klassiske kyllingevinger. Perfekt som snack eller til en hyggelig middag eller aftensmad.

Fremgangsmåde:

1. Forbered paneringen: I en skål blandes hvedemel med hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber. I en anden skål hældes plantemælk, og i en tredje skål hældes rasp.

2. Panér svampene: Dyp hver Maitake-bid i melblandingen, derefter i plantemælken og til sidst i rasp, så de er godt dækket.

3. Steg svampene: Varm olien i en stegepande ved middel varme, og steg de panerede Maitake stykker i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

4. Lav buffalo sauce: Smelt smørret, og bland det med hot sauce. Vend de sprøde svampe i saucen, så de bliver jævnt dækket.

5. Servering: Server Maitake “Buffalo Wings” med en dip af creme fraiche og purløg, og evt. grøntsagsstænger ved siden af.

Kategori :
Middag
Samlet tid :
30 minutter
Næring :
300-350 kcal
Personer :
4

Ingredienser

• 200 g Maitake svampe, skåret i store bidder

• 1 dl hvedemel

• 1 dl plantemælk (fx havremælk)

• 1 dl rasp

• 1 tsk hvidløgspulver

• 1 tsk løgpulver

• Salt og peber

• 2 spsk olie til stegning

Buffalo sauce:

• 3 spsk hot sauce (fx Frank’s RedHot)

• 2 spsk smeltet smør eller vegansk alternativ

Dip:

• 1 dl creme fraiche eller vegansk alternativ

• 1 spsk finthakket purløg

Det skal du bruge:

• Stegepande

• Skål til panering

Næring

• Kalorier: 300-350 kcal

• Protein: 5 g

• Fedt: 18 g

• Kulhydrater: 30 g

• Fiber: 3 g

lignende opskrifter