Lion's Mane "Kylling" Kebab Wrap

Vidste du, at du kan tilberede Lion's Mane svampe til at skabe en kebabfyldning, der smager som kylling? Fyldt med hvidløgsyoghurt, tahin-sauce og sumak-løg – denne wrap er altså next level Jeg dyrker nu selv Lion's Mane derhjemme og bruger dem her, men andre svampe kan også bruges - og så er det bare super nemt 🍄

Fremgangsmåde:

  1. Forbered sumak-løgene:
    • Skær rødløget i tynde skiver og læg dem i en skål. Tilsæt sumak, citronsaft og et nip salt. Bland godt, og lad løgene marinere i mindst 10 minutter.
  2. Lav hvidløgsyoghurten og tahin-saucen:
    • I en lille skål, bland yoghurt med presset hvidløg, salt og peber. Sæt til side.
    • I en anden skål, pisk tahin med citronsaft, vand og honning, indtil det er glat og cremet. Juster konsistensen med lidt ekstra vand, hvis nødvendigt.
  3. Steg Lion's Mane svampene:
    • Riv Lion's Mane svampene i store stykker med dine hænder. Varm en stegepande over medium varme og tilsæt olivenolie eller smør.
    • Læg svampene på panden og pres dem ned med en spatel for at presse vandet ud. Lad dem stege i 4-5 minutter, indtil de begynder at få farve.
    • Tilsæt knust hvidløg og lad det stege med i 1 minut, indtil duftene frigives. Tilsæt smør til pensling og drys med kebabkrydderi. Vend svampene ofte, så de bliver jævnt krydret og sprøde i kanterne.
  4. Rist fladbrødene:
    • Rist fladbrødene på en tør pande, indtil de er let gyldne og sprøde.
  5. Saml kebab-wrappen:
    • Placer de ristede fladbrød på tallerkener. Fordel de stegte Lion's Mane svampe over brødene. Top med de marinerede sumak-løg, en god skefuld hvidløgsyoghurt og et dryp tahin-sauce. Pynt med frisk koriander eller persille og cherrytomater, hvis du vil tilføje lidt ekstra friskhed.
  6. Server og nyd:
    • Server straks, mens kebab-wrappen er varm og saftig. Denne opskrift bringer virkelig smagen frem på en ny måde!
Kategori :
Middag
Samlet tid :
30 minutter
Næring :
400-450 kcal
Personer :
2-3

Ingredienser

  • Til kebabfyldet:
    • 2 store Lion's Mane svampe (ca. 300g) eller andre svampe
    • 2 spsk olivenolie eller smør
    • 2 fed hvidløg, knust
    • 1 spsk smør til pensling
    • 2 spsk kebabkrydderi (paprika, spidskommen, koriander, hvidløgspulver, løgpulver, salt, peber)
  • Til sumak-løg:
    • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
    • 1 spsk sumak
    • Saften af ½ citron
    • Et nip salt
  • Til hvidløgsyoghurt:
    • 100 ml græsk yoghurt (eller vegansk yoghurt)
    • 1 fed hvidløg, presset
    • Salt og peber efter smag
  • Til tahin-sauce:
    • 2 spsk tahin
    • 1 spsk citronsaft
    • 1 spsk vand
    • 1 tsk honning eller ahornsirup
    • Salt efter smag
  • Til servering:
    • 2 fladbrød eller wraps, ristet
    • Frisk koriander eller persille, hakket
    • Cherrytomater, skåret i halve (valgfrit)

Det skal du bruge:

  • Skærebræt og kniv
  • Stegepande
  • Skål til marinerede løg
  • Lille skål til hvidløgsyoghurt og tahin-sauce
  • Paletkniv

Næring

  • Kalorier: Cirka 400-450 kcal
  • Protein: 12 g
  • Fedt: 24 g
  • Kulhydrater: 35 g
  • Fiber: 6 g

lignende opskrifter