En sprød og saftig vegetarisk schnitzel lavet med Lion’s Mane svampe. Denne ret er perfekt til dem, der savner den klassiske schnitzeloplevelse, men ønsker et plantebaseret alternativ. Kæmpe vinder herhjemme!
Fremgangsmåde:
1. Forbered paneringen: Forbered tre skåle – en med hvedemel blandet med salt, peber og røget paprika, en med sammenpisket æg, og en med rasp.
2. Panér Lion’s Mane svampene: Vend først svampeskiverne i melblandingen, derefter i ægget og til sidst i raspen, så de bliver godt dækket.
3. Steg schnitzlerne: Varm smør eller olie i en pande ved middel varme. Steg de panerede svampe i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
4. Servering: Anret schnitzlerne på en tallerken med citronbåde og valgfrit tilbehør som kartoffelsalat.
• 300 g Lion’s Mane svampe, skåret i 1-2 cm tykke skiver
• 1 dl hvedemel
• 1 æg (eller plantebaseret alternativ)
• 1 dl rasp
• 1 tsk salt
• 1 tsk peber
• 1/2 tsk røget paprika (valgfrit for ekstra smag)
• 2 spsk smør eller olie til stegning
• Citronbåde til servering
• Kartofler eller kartoffelsalat som tilbehør
• 3 skåle til panering
• Stegepande
• Kalorier: 350-400 kcal
• Protein: 8 g
• Fedt: 18 g
• Kulhydrater: 35 g
• Fiber: 3 g