Lion’s Mane Proteinbarer

Disse Lion’s Mane proteinbarer er perfekte som en sund snack med ekstra kognitive fordele fra Lion’s Mane svampe. De er både nærende, mættende og belagt med lækker mørk chokolade – ideelle til at tage med på farten eller som en hurtig snack.

Fremgangsmåde:

1. Forbered de tørre ingredienser:

• Bland havregryn, hakkede nødder og Lion’s Mane pulver i en stor skål. Sørg for, at ingredienserne er godt fordelt.

2. Lav peanutbutter-blandingen:

• I en lille gryde smeltes peanutbutter, honning og kokosolie ved lav varme. Rør konstant, indtil blandingen er glat og flydende. Tilsæt vaniljeekstrakt, og tag gryden af varmen.

3. Saml barerne:

• Hæld peanutbutter-blandingen over de tørre ingredienser i skålen. Rør det hele godt sammen, så det bliver en jævn masse.

• Pres blandingen ned i en firkantet form beklædt med bagepapir. Sørg for, at overfladen er jævn og presset godt sammen. Sæt formen i køleskabet i mindst 1 time, så massen kan stivne.

4. Overtræk med chokolade:

• Når massen er stivnet, smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikroovnen. Skær de afkølede barer ud i ønskede størrelser, og overtræk dem med den smeltede chokolade. Du kan også dyppe halvdelen af hver bar i chokolade for en flot finish.

5. Afkøling:

• Lad chokoladen stivne ved at sætte barerne tilbage i køleskabet i yderligere 15-20 minutter.

6. Servering:

• Når chokoladen er stivnet, er barerne klar til at blive serveret! Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i op til en uge.

Kategori :
Snacks
Samlet tid :
1 time og 15 minutter
Næring :
200-300 kcal
Personer :
Ca. 10 barer

Ingredienser

• 100 g havregryn

• 50 g hakkede nødder (fx mandler eller valnødder)

• 2 spsk Lion’s Mane pulver

• 50 g peanutbutter (eller mandelsmør for variation)

• 3 spsk honning eller ahornsirup (justér efter hvor sød du vil have dem)

• 1 tsk vaniljeekstrakt

• 2 spsk kokosolie

• 100 g mørk chokolade (min. 70% kakao), smeltet til overtræk

Det skal du bruge:

• Lille gryde

• Skål til at blande ingredienserne

• Firkantet form (ca. 20x20 cm)

• Bagepapir

• Kniv til at skære barerne

Næring

Kalorier: 200-300 kcal

Protein: 5 g

Fedt: 12 g

Kulhydrater: 18 g

Fiber: 3 g

lignende opskrifter