Maitake og Jordskokkesuppe med Hasselnødder

En cremet suppe, der kombinerer jordskokkernes delikate sødme med Maitakes umamismag, toppet med ristede hasselnødder for ekstra tekstur. Perfekt til en kølig vinteraften.

  • Fremgangsmåde:
    1. Forbered grøntsagerne:
      • Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Hak løget og hvidløgsfeddene fint.
    2. Sautér grøntsagerne:
      • Varm olivenolie op i en gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemstegte. Tilsæt jordskokkerne og Maitake-svampene, og steg videre i et par minutter.
    3. Kog suppen:
      • Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det simre i 20-25 minutter, eller indtil jordskokkerne er møre.
    4. Blend suppen:
      • Brug en stavblender til at blende suppen indtil den er jævn og cremet. Smag til med salt og peber.
    5. Servering:
      • Hæld suppen op i skåle, og top med ristede hasselnødder og frisk persille. Server eventuelt med et stykke godt brød på siden.
Kategori :
Foretter
Samlet tid :
40 minutter
Næring :
200-300 kcal
Personer :
4

Ingredienser

  • 400 g jordskokker
  • 200 g Maitake-svampe
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 50 g ristede hasselnødder
  • Frisk persille til pynt
  • Det skal du bruge:

  • Skrællekniv
  • Gryde
  • Stavblender
  • Næring

  • Kalorier: 250 kcal
  • Protein: 6 g
  • Fedt: 14 g
  • Kulhydrater: 26 g
  • Fiber: 5 g
  • lignende opskrifter