Maitake-Tærte med Timian og Hvidløg

Denne tærte er fyldt med saftige maitake-svampe, hvidløg og timian i en sprød butterdejsbund. Den er cremet og smagfuld, perfekt som en frokostret eller let aftensmad, serveret med en frisk grøn salat.

1. Forbered tærtebunden:

• Forvarm ovnen til 180°C. Rul butterdejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel og pensl med lidt sammenpisket æg. Forbag bunden i 10 minutter, indtil den er let gylden.

2. Steg maitake-svampene:

• I en stegepande, smelt smørret ved medium varme. Tilsæt de revne maitake-svampe, hvidløg og timian. Steg, indtil svampene er gyldne og har afgivet det meste af deres væske, ca. 5-7 minutter. Krydr derefter med salt og peber.

3. Lav æggeblandingen:

• I en skål, pisk æggene sammen med fløde, revet ost, lidt muskatnød, salt og peber. Tilsæt de stegte svampe til æggeblandingen, og rør godt rundt.

4. Fyld tærten:

• Hæld svampe- og æggeblandingen i den forbagte tærtebund. Fordel fyldet jævnt og bag tærten i 30-35 minutter, eller indtil æggeblandingen er stivnet, og toppen er let gylden.

5. Servering:

• Lad tærten hvile i et par minutter, før du skærer den ud. Server den med en frisk grøn salat og eventuelt en hjemmelavet vinaigrette, mums!

Tip:

Hvis du vil gøre tærten ekstra lækker, kan du tilsætte lidt revet parmesan til æggeblandingen eller drysse lidt på toppen. Du kan altså også sagtens lave denne ret med andre svampe som shiitake eller østershatte, hvis du ikke har maitake ved hånden.

Denne tærte er super let at lave og passer perfekt til både hverdag og weekendhygge!

Kategori :
Foretter
Samlet tid :
50 minutter
Næring :
450-500 kcal
Personer :
4

Ingredienser

Til tærtebunden:

• 1 pakke butterdej (eller lav din egen tærtebund)

• 1 æg til pensling

Til fyldet:

• 250 g friske maitake-svampe (revet i mundrette stykker)

• 2 fed hvidløg, finthakket

• 2 spsk smør eller olivenolie

• 1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret timian)

• 3 æg

• 2 dl fløde (eller havrefløde for en plantebaseret version)

• 100 g revet ost (fx gruyere eller cheddar)

• Salt og friskkværnet peber efter smag

• Lidt muskatnød

Til servering:

• Frisk grøn salat med vinaigrette

Det skal du bruge:

• Tærteform

• Piskeris

• Stegepande

• Skål til at blande fyldet

Næring

Kalorier: Cirka 450 kcal

Protein: 15 g

Fedt: 35 g

Kulhydrater: 22 g

Fiber: 3 g

lignende opskrifter